Окупність сонячних батарей 2015-08

5 серпня 2015 р. від
Окупність сонячних батарей 2015-08
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE

Тема, яка хвилює багатьох замовників, та й у коментарях до постів часто спливає це питання. Ми з цього приводу мислимо так:


- СОНЯЧНІ БАТАРЕЇ НЕ ОКУПЛЯТЬСЯ НІКОЛИ у кого - останній раз аварійне відключення електрики траплялося в 6-ій п'ятирічці, хто не знає що таке шум бензо або дизель генератора у власному дворі, кого не торкнулися віялові відключення, хто платить день тарифу( як жителів сільської місцевості) чи маєте ще будь-які пільги.


- ОЦІНИТИ ЗНАЧИМІСТЬ ОКУПНОСТІ СОНЯЧНИХ БАТАРІВ зможуть ті, хто - повною мірою відчув на собі всю красу життя при свічках і хто приймає рішення, що сидіти без електрики неприйнятно, а бігати по багато метрових заметах за бензином не комфортно.


Погодьтеся, закладаючи білизну в пральну машину, Ви не ставите питання про її окупність, і тим більше про можливість випрати білизну вручну. Використання сонячних батарей як джерела вироблення електроенергії - це інвестиція насамперед у комфорт та безпеку. Хоча такі системи мають і досить привабливий показник економічної доцільності.


Отже, на сьогоднішній день в Україні існує лише один спосіб, який дозволить швидко окупити вкладення у приватну сонячну електростанцію – це оформлення зеленого тарифу. Якщо ви встановите сонячну станцію потужністю 10 кВт і всю електрику, що виробляється, направите на продаж у загальну мережу за «зеленим тарифом», то за 5 років Ви повністю повернете свої капіталовкладення.


Окупність систем, побудованих на базі «розумних» інверторів, які дозволяють протягом дня всю вироблену енергію віддавати в локальну мережу для внутрішніх потреб, а в нічний час, у разі потреби, запитувати групу споживачів першої необхідності знаходиться в межах позначки 7 років! Це 14% річних від суми інвестованих коштів.


Тому, якщо протягом найближчих 30 років Ви не плануєте міняти місце проживання, система сонячних батарей забезпечить Вам економію, комфортні зимові вечори та 23 роки роботи «навар». Середня тривалість роботи фотоелементів – 50 років.


Окупність сонячних батарей 2015-08
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE 5 серпня 2015 р.
Поділитися цією публікацією
Архів