Сонячні батареї для приватного будинку — досвід використання технічним директором ПП "Аванте" Олександром Сокиржинським 2014-05

4. Mai 2014 durch
Сонячні батареї для приватного будинку — досвід використання технічним директором ПП "Аванте" Олександром Сокиржинським 2014-05
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE

Олександр Сокиржинський, мешканець Київської області та технічний директор ПП "Аванте", вже 4 роки використовує у своєму приватному будинку енергію сонця. Завдяки цьому він зменшив споживання електроенергії з мережі вдвічі.

"Головне – я не боюся ні перепадів струму, ні відключень", — каже Олександр. — "Я проаналізував, що енергоспоживання мого будинку – 500-600 Ватт на годину, і поставив фотоелектричну систему: чотири 150-ватні сонячні батареї, які заряджають акумулятори, і вони через інвертор поставляють будинок. Два в одному: і економія, і джерело безперебійного живлення. Енергії, накопиченої за день, вистачає на вечір та ніч. Крім того, якщо відключили електроенергію у мережі, я не заливаю бензин у генератор", - каже власник сонячних батарей.

Як це працює?

Олександр встановив фотоелектричну систему, яка складається з:

  • Чотирьох 150-ватних сонячних батарей: вони заряджають акумулятори.
  • Акумуляторів: вони зберігають енергію, отриману від сонця.
  • Інвертора: він перетворює постійний струм акумуляторів на змінний, який використовується в будинку.

Економія та безперебійне живлення

Енергії, накопиченої за день, вистачає Олександру на вечір та ніч. Це дозволяє йому економити на рахунках за електроенергію.

Крім того, сонячні батареї дають безперебійне живлення. "Якщо відключили електроенергію у мережі, я не заливаю бензин у генератор", - каже Олександр.

Гаряча вода з сонця

Окрім сонячних батарей, Олександр має два сонячні колектори, які забезпечують його сім'ю із 4-х осіб гарячою водою.

"Я прорахував, що колектори окупляться за чотири роки, сонячні батареї – за вісім. Але комфорт ви не виміряєте окупністю", — зазначає він.

Інвестиція в майбутнє

Ціни на енергоносії постійно зростають, тому інвестиція в сонячні батареї стає все більш вигідною.

"Всім, хто споживає понад 800 кВт/год електроенергії на місяць і понад 6000 куб. м газу на рік, я рекомендую встановити сонячні батареї", — каже Олександр.

Зверніться до ПП "Аванте", і ми допоможемо вам підібрати найбільш енергоефективну систему для зменшення платежів за енергоносії!


Сонячні батареї для приватного будинку — досвід використання технічним директором ПП "Аванте" Олександром Сокиржинським 2014-05
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE 4. Mai 2014
Diesen Beitrag teilen
Archivieren