Питання щодо встановлення та економіки електрозаправної станції 2017-02

26 February 2017 by
Питання щодо встановлення та економіки електрозаправної станції 2017-02
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE

ПИТАННЯ: Потрібна Ваша консультація як електрика щодо можливості обладнати електрозаправку на подвір'ї звичайного приватного будинку в місті Х: на даний момент є звичайні 1,5 кВт за договором з РЕМом. Площа дозволяє одночасно поставити 3-4 машини. Що потрібно по електричній частині: скільки кВт підключення, з чого почати, скільки 1 авто бере за ніч, скільки може заправка і т.д.? Може, є якісь обмеження з боку законодавства? Дякую.


ВІДПОВІДЬ: Якщо потрібна зарядна станція для чотирьох автомобілів то за ніч достатньо буде їм по 3 кіловати потужності може бути навіть по 2,5 кВт, таким чином для зарядки 4 автомобілів необхідно 10 кіловат потужності у нас зарядка має плавне регулювання від 1 до 7 кіловат. б поставив 4 наших зарядки на ніч їх виставляти по два з половиною кіловати А якщо комусь потрібно буде терміново вдень, то вдень можна спокійно заряджатися 6-7 кіловатною потужністю.


Законодавчо ми не можемо брати гроші за продаж електроенергії, тому можна брати гроші за погодинне користування зарядною станцією, яке фактично включатиме: бухгалтерське обслуговування, оренду паркомісця, електроенергію, прибирання території та податки. Грубо 4 поста коштуватиме 36-39 тисяч грн. Давайте зустрічатись на місці і тоді уточнимо все за ціною.




ПИТАННЯ: Скажіть, а хіба не потрібно спочатку забезпечити велику вхідну потужність (робити договір з РЕМом на 2,5 кВт і більше і міняти дроти)? (існуючі дроти нові та забезпечували роботу електрокотла 2 кВт).


ВІДПОВІДЬ: При збільшенні потужності до лічильника збільшуватимуть дроти, а по ділянці я б відразу заклав трифазний кабель перетином 6 кв.мм мідь.




ПИТАННЯ: а є якісь розрахунки, яка ОКУПНІСТЬ ПРОЕКТУ: скільки з машини за ніч мінус вартість електрики?


ВІДПОВІДЬ: ЕКОНОМІКА зарядної станції: - 24кВт на добу * 365 днів = 8760 кВт якщо заробляти по 1 грн на квт то за ціни зарядної станції 8999 грн окупиться за рік. Але практично швидше т.к. якщо цю заправку розмістити в доступному місці і опублікувати на карті plugshare.com то вдень теж заїжджатимуть заряджатися.


Середній автомобіль споживає заряджання 6 кВт.


Собівартість зарядки:

- при зарядці у приватному секторі 6кВт*1,7грн=10,2 грн

- при зарядці у юридичної особи 6кВт * 2,5 = 15 грн


Якщо встановити ціну на рівні 30 грн, це буде привабливо для клієнтів і прибутково (фактично 2-2,5 грн на кВт)


До речі: вночі якщо встановити 2х тарифний лічильник електроенергія в 2 рази дешевше, що дасть ще додатковий прибуток.



Жоден депозит на сьогодні не дасть більшої прибутковості, ніж зарядна станція для електромобілів, кількість яких з кожним днем зростає. Крім того, Ви отримуєте пасивний майданчик для розміщення реклами Вашого бізнесу біля електрозаправної станції.


Питання щодо встановлення та економіки електрозаправної станції 2017-02
Avante99, Вікторія Грекова (проектний менеджер) AVANTE 26 February 2017
Share this post
Archive